Manifestul grupului de inițiativă pentru schimbare

logo

Stimați Cetățeni,

In prezent, Republica Moldova este controlată de grupuri criminale organizate și politicieni corupți care au transformat cetățeanul și statul într-o sursă de venit ilegal. Bugetul public național, aparatul de stat, domeniile strategice ale economiei, investițiile în infrastructură, tot ce înseamnă bani publici sau privați, în orice formă, de cel puțin un deceniu constituie scopul, ținta și sursa de venit ilegal pentru majoritatea politicienilor. 

Uzurparea puterii de către regimul lui Plahotniuc a marcat apogeul degradării instituțiilor statului și distrugerii speranței a sute de mii de cetățeni de a trăi într-un stat cu instituții funcționale, justiție independentă și desigur în bunăstare. 

Oamenii au obosit de sărăcie, dar cel mai mult de nedreptate, injustiție și faptul că cei care ne-au furat sunt în continuare nepedepsiți.

Citește tot manifestul »


Corupția a cuprins întregul sistem politic și de administrare publică a Republicii Moldova. Pentru a schimba felul în care se face politică ne propunem să facem ordine în sistemul partidelor politice și să asigurăm accesul liber persoanelor integre și profesioniste în viața politică.

Venim cu un model economic cuprinzător de liberalizare a economiei prin implementarea conceptului ”Statul – partenerul cetățeanului și antreprenorului”, eliminarea birocrației, simplificarea procedurilor, eliminarea controalelor fiscale abuzive, implementarea guvernării…

Suntem într-o criză de sănătate cauzată de proasta administrare a pandemiei și lipsă de viziune. Pe lângă măsurile insuficiente adoptate de autorități, formula mixtă spitalicească de tratare a pacienților cu Covid19 și a cazurilor non-Covid în același spital – a agravat criza de sănătate prin reducerea prestării serviciilor…

Vom porni de la necesitățile urgente ale sistemului de educație și ne vom mișca în direcția creării unui sistem educațional vizionar, care stimulează gîndirea critică și încurajează copiii, elevii și studenții să-și descopere vocația și talentele. Vom construi un sistem de educație care va ajuta pe fiecare să-și găsească locul în societate și economie. Vom acorda o atenție deosebită implementării conceptul…

Competențele funcționale limitate și dependența financiară a autorităților publice locale față de Guvern și puterea politică de la Chișinău a contribuit direct la degradarea raioanelor, orașelor și satelor ca entități sociale, economice și rezidențiale.

Vom restructura sistemul de protecție socială, vom schimba prioritățile sistemului, vom identifica și aloca bani suficienți pentu ca niciun copil, persoanele cu dizabilitate și niciun bătrân să nu mai trăiască în frig, foame și umilință. Dacă va trebui vom realoca mijloacele financiare în urma lichidării unor structuri din cadrul procuraturii și organelor de drept, de urmărire penală și optimizarea financiară…

Republica Moldova nu mai are timp și resurse umane pentru a trece prin etapele clasice de dezvoltare a unui stat în proces de construcție post-soviectică. 

 

Echipa

Stefan Gligor

Ștefan Gligor

Avocat, jurist

Sergiu Tofilat

Sergiu Tofilat

Economist, expert în energetică

Corina Gaibu

Corina Gaibu

Expert economic

Vladimir Ciobanu

Vladimir Ciobanu

Expert în administrație publică

Tudor Șoitu

Tudor Șoitu

Specialist în finanțe

Sergiu Dărănuță

Sergiu Dărănuță

Politolog, antreprenor

Ion Potlog

Ion Potlog

Economist, antreprenor

Schimbarea este posibilă prin implicare. Vă rugăm respectuos să vă implicați.

Ultimele noutăți

Close Menu